Разговорите с майка ми бяха доста тегави, откакто замина за чужбина. А, с баща ми – дори и да е тук, разговори не се получаваха. Все беше зает с новата си любима. Бях сирак с родители. Представяте ли си? 

Една вечер майка се обади. Гледах името ѝ на дисплея на телефона си, малко повече от обикновено преди да вдигна. Поех си дълбоко дъх, натиснах слушалката (преди разговора да се отхвърли) и допрях телефона до ухото си.

- Ало, скъпи, добре ли си? Как е моето момче? – можех да усетя, как се е настанила удобно на кожен диван в скъпата си квартира и гарантирам, че е пияна. Сякаш можех да усетя дъха ѝ през слушалката. – Ало, Томи, чуваш ли ме?

- Да, да, извинявай унесох се. Добре съм.

- Не съм те чувала отдавна!  Ах, ах, детето ми, като станеш на моите години ще разбереш, колко много правя за теб и ще ми благодариш с една банка пари... Баща ти, той още ли е с онази – млъкна и се замисли за момент и в този момент си мислех как да ѝ затворя. – Мирела ли беше, Мария... Абе, все тая. Надявам се да си добре и скоро ще ти изпратя пари.

- С парите си единствено мен не успя да купиш.

Изрекох студено, не изчаках и миг повече и прекъснах разговора. Прекъснах глупостите ѝ. Спрях всичко, което ме дразни в тази жена. Погледнах часовника си. Беше девет вечерта и знаех, че е време да изляза и да се позабавлявам. Взех си връхна дреха и излязох тихо към тъмния град.

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“, за да използвате този уебсайт

Научете повече Приемам