Автор: Сюзан Колинс
Жанр: Фентъзи


Тази поредица съм я чела доста отдавна( около преди 2 години), но наскоро я прегледах отново и ще ви кажа какво ми направи впечатление.


Главният герой е Катнис и историята се разказва от нейното име. Тя живее заедно с майка си и сестра си- Прим.  Заедно с най-добрия си приятел- Гейл, си помагат взаимно с всичко.
но когато идва ред на поредните "Игри на Глада", Катнис заема доброволно мястото на сестра си в игрите. И с този първи малък бунт започва нейната "бунтовническа кариера", която води до промяна на света.


Рецензията:
Като цяло, всичко е добре премислено и съставено. Не помня да съм се възмущавала от дупки в сюжета или пък от неща, който не се вписват. Авторката се е справила прекрасно със създаването и изграждането на един нов свят. Всъщност защо да е непознат?
Точно както и сега, има високопоставени хора, които не се интересуват от живота на тези, които са под тях. Те си играят с живота на бедните, а те самите са се изолирали в техния си безгрижен свят.


За характеристиката на героите ще кажа, че може би им е трябвало малко повече развитие. Казвам го, защото когато някой от тях загиваше, на мен не ми беше толкова тъжно, колкото би трябвало. Но това може да се е случило така поради факта, че го виждаме през очите на Катнис, а тя не е от най-чувствителните.
Е, все пак [spoiler] когато близък за нея човек загина, можем да усетим болка в мислите й и гняв в действията й.


В книгата също се заплита и любовен триъгълник между Катнис, Гейл и Пийта. Този триъгълник е съставен много достоверно и по истински начин. Катнис трябва да избира между задълженията си и любовта. Тя изпитва чувството, че трябва да отмъсти на Сноу ( злият герой) за всички хора, който той някога е наранил. Героят на Сноу може да те накара да го мразиш още в първата му среща с Катнис. Веднага се забелязва неговата прикрита под широка усмивка злоба.


За мен, това че Катнис [spoiler] успя да се "справи" с него накрая на книгата, беше малко пресилено, но пък така се постигна добър завършек.
По-късно, когато друг застана на мястото на Сноу, имах чувството, че това не беше правилният човек, но това няма как да то разберем.
Това което ми хареса:
*начинът по който всичко си дойде на място
*щастливият край, който беше добре съставен и смислен,


Това което НЕ ми хареса:
*аз бях повече за връзката на Катнис и Гейл, отколкото Катнис и Пийта
Благодаря ви, че отделихте внимание за това ревю. Ако това ревю ви е харесало, можете да го споделите с приятели. Надявам се да съм ви дала представа за тази книга( ако все още не сте я чели) и ако искате може да ми напишете в коментарите вашето мнение( ако сте я чели :).


Можете да си я поръчате на английски и с безплатна доставка от ТУК
 

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“, за да използвате този уебсайт

Научете повече Приемам