"Боулдър" ще бъде кратка история (20,000–50,000 думи), която пишех за един конкурс в Wattpad по следното задание:

"Осъден затворник бива освобождаван, за да помогне в разследването на убийство, заради брилянтния си ум."


Разказва за историята на двама изключително умни мафиоти, които полагат нечовешки усилия да запазят веригата за трафик на забранени субстанции през границите на щатите. И да, както стана ясно – действието се развива в САЩ. Периодът е от края на 90-тте.

...Но ситуацията ескалира твърде бързо, тъй като човекът, който трябва да поправи грешка с размерите на Вселената, бива бутнат зад решетките със смъртна присъда в най-скоро време. А междувременно му е поставен ултиматум и е уязвим както в затвора, така и извън него.

* * *

Постарала съм се да доближа случващото се максимално до реалността с известен брой проучвания за този период от историята на света и по-конкретно – на Щатите. И все пак, в първата чернова няма да бъда изключително коректна. Ще си позволя неточности, защото в противен случай отново ще стигна до твърде много премисляне на сюжетната линия и т.н., и т.н.


Обикновено не е в мой стил да пиша истории, развиващи се в САЩ, но тази беше подходяща за това, тъй като криминалната активност там е на доста голямо ниво. Пък и така почувствах, че трябва да бъде :)

> Обещавам, че между кориците на тази книжка ще се сблъскате с много напрежение, ще имате възможност да мислите в абсолютно грешна посока и все пак да имате предчувствието, че сте предусетили накъде отиват нещата, но... В крайна сметка аз съм творецът и няма да ви дам онова, което искате. Разбира се, всичко ще бъде в името на удоволствието от това да сте читател. Без лоши чувства, хд


❗️Искам да предупредя, че каквото се случва в тази книга, по никакъв начин не трябва да служи за пример на никой от читателите в реалността. Неслучайно книгата е отбелязана 18+ и е изключително неподходяща за по-малките читатели. Моля, призовавам ви да бъдете разумни!


*** За любителите на географията – книгата не е от най-географски точните, даже изобщо. Съжалявам.


> Но все пак - Боулдър е сравнително малък град в близост до столицата на щата Колорадо, Денвър.


Корицата сама си я направих. Знам, че е ужасна, но мен не ме бива в тия работи. Като завърша тази историйка съм си поръчала на сестра ми  да ми направи една хубавка и прилична.


Също държа да добавя – правата за снимката от корицата си остават принадлежност на своя автор! Както и тези за всичките медии, които евентуално ще срещнете в тази книга.


Приятно четене!

С удоволствие очаквам да разбера какво мислите за "Боулдър" :)

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“, за да използвате този уебсайт

Научете повече Приемам