След опустошителната Велика война, Ейвърдейл - светът на всички вещици и магьосници, е изравнен със земята, а това, което остава от него, са единствено руини. Злото дебне зад всеки ъгъл и във всяка сянка, а животът на онези, застанали на страната на доброто, е в непрестанна опасност.

Всичко изглежда изгубено...

Само силите на трите потомки на първородните вещици, слети в една, могат да прогонят мрака, да спрат тиранията на тъмните вещици и да върнат предишния облик на света на магьосниците.

***

Част първа от поредицата "Вещиците"

Лиа Евънс е едно обикновено петнадесетгодишно момиче... Или поне докато не настъпва нейният шестнадесети рожден ден. Изпадайки в редица забавни ситуации и неловки моменти, тя най-сетне осъзнава две неща - че нещо наистина не е наред и че именно тя е причината.

Неочаквано, Лиа се натъква на една от Чародейките - главните вещици, която твърди, че може да й помогне да контролира силите, които притежава, трябва само да отиде в Ейвърдейл - светът, в който живеят всички онези, владеещи магия. На пръв поглед всичко изглежда изключително просто.. но не е. Не и когато над Ейвърдейл тегне мрак, а сборището на тъмните вещици държи властта в ръцете си.

0 0
Коментари
Veena Steele
Veena SteeleРег: 02/08/2017г.
Veena Steele a.k.a dreamsformagic "the friends i've had to bury, they keep me up at night" Трилогията "Гласовете на Дълбините": 1. Прокълнатата песен - завършена; 2. Забравената песен - в процес на писане; 3. Вечната песен.

Не знам защо историята има само резюме и никакви качени глави, но се надявам това в скоро време да се промени, понеже обичам да чета истории с вещици, а и кой знае... може да пишеш много по-добре, отколкото ни представяш тук. Та надявам се да видя развитието на невероятната идея и ти желая успех! <3

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“, за да използвате този уебсайт

Научете повече Приемам